Temps lliure!
Viatges, festes, castellers, falcons, correfocs, diables...

La vall de Boyne situada a la província de Leinster, a l'est d'Irlanda. Tombes megalítiques, antics monestirs, creus celtes i castells

Boyne Valley

 

Tombes megalítiques. Loughcrew Passage Tombs / Slieve na Calliagh

Boyne Valley. Loughcrew Passage Tombs / Slieve na Calliagh

Un dels llocs megalítics més grans d'Europa. Està situat al sud-est d'Oldcastle, Co Meath.
Hi ha més de 30 monticles i túmuls, majoritàriament en els dos pujols principals, Est i Oest de Carnbane.

Boyne Valley. Tombes megalítiques

Les tombes van ser construïdes al voltant de 3200 aC. El propòsit principal d'aquests monticles de pas és per a mesurar el temps.
Durant el temps de l'equinocci de primavera, el 21 de març i l'equinocci de tardor 22/23 setembre pel rectangle central de la tomba entra la llum i fa destacar el símbol solar dibuixat en el seu interior.

Enllaç més fotos Boyne Valley Àlbum Google+

Trim Castle / Caislean Bhaile Átha Troim
Boyne Valley. Trim Castle / Caislean Bhaile Átha Troim

El castell de Trim va ser utilitzat en 1994 per al rodatge d'algunes escenes de la pel·lícula Braveheart, dirigida i protagonitzada pel nord-americà Mel Gibson. Trim no és només un castell amb la torre de l'homenatge ofert a Braveheart, és un dels monuments medievals més important d'Irlanda

Boyne Valley. Trim Castle / Caislean Bhaile Átha Troim

Castell situat a la ciutat irlandesa de Trim, al Comtat de Meath. Va ser construït a la vora del riu Boyne. Ocupa una superfície total d'uns 30.000 m², el que fa ser el castell més gran d'Irlanda, alhora que es tracta del complex més gran de l'anomenada arquitectura normanda a tot Europa. Va ser construït per Hugo de Lacy i el seu fill Walter de Lacy.
Els terrenys del castell que es troben a l'exterior dels murs són accessibles lliurement durant tot l'any. Aquests terrenys inclouen un petit canal restaurat, magnífiques vistes i un pont de vianants que permet travessar el riu Boyne per accedir a algunes ruïnes històriques relacionades amb el castell de Trim, lleugerament allunyades d'aquest.

Una de les notes negatives ha estat la construcció d'un hotel de cinc pisos d'alçada en uns terrenys situats davant del castell de Trim, l'alçada superava a la del mateix castell. El nou hotel va obrir les portes a l'agost del 2006, aportant un considerable nombre de turistes al castell, però causa un fort impacte visual en aquest important lloc històric d'Irlanda.

 

Mellifont Abbey / An Mhainistir Mhór
Boyne Valley. Mellifont Abbey / An Mhainistir Mhór

El primer monestir cistercenc fundat a Irlanda

Mellifont Abbey / An Mhainistir Mhór

 

Creus celtes

Boyne Valley Monasterboice

Creu celta en Monasterboice

Boyne Valley. Creu celta

La creu celta simbolitza els 4 camins dels cantons de la terra, on la unió dels 4 punts formen una creu i el punt central significava el centre del món. El centre també representava l'origen de la vida, el naixement dels 4 rius místics i els cims de les muntanyes del món

Boyne Valley. Creu celta

Enllaç més fotos Boyne Valley Àlbum Google+