Temps lliure!
Viatges, festes, castellers, falcons, correfocs, diables...

Considerada com la ciutat més antiga d'Alemanya. En 1986, la UNESCO la va declarar Patrimoni de la Humanitat per la basílica, la catedral, la porta nigra, les termes... des de 1986. Situada a la vora del riu Mosela, la ciutat de Trèveris va ser colònia romana des del segle I aC. Cent anys després s'havia transformat en una important metròpoli mercantil. A la fi del segle III va ser una de les capitals de la Tetrarquia i se li va donar el nom de "segona Roma". La densitat i estat de conservació dels seus monuments fan d'ella testimoni excepcional de la civilització romana.

Els esforços per a la protecció i conservació dels monuments romans de Trèveris van començar a principis del segle XIX, estretament relacionat amb el desenvolupament de la protecció dels monuments a Prússia. Aquests monuments no són només documents autèntics de l'època romana, són també significatius en la història de la conservació dels monuments en Alemanya. Durant la Segona Guerra Mundial, només la Basílica i l'Església de la Mare de Déu van ser danyats pel foc i els bombardejos; que han estat acuradament restaurat entre 1954-1956 i 1946-1949, respectivament.

Trier. La Porta Nigra

La Porta Nigra. La porta negra és la millor conservada al nord dels Alps, combina la fortificació amb l'arquitectura palatina. És una enorme porta fortificada de pedra flanquejada per dues torres semicirculars en quatre nivells, un èxit de construcció de l'arquitectura romana del segle II, (any 180).

Trier. La Porta Nigra

Aquesta construcció esdevé quan els romans sovint van erigir edificis públics de grans blocs de pedra, en aquesta, el més gran pesa fins a sis tones mètriques. Les lloses es tallen amb serres de bronze propulsades per rodes de molí, algunes petjades de tall són encara visibles.

Trier. La Porta Nigra

En segles següents, es va transformar en una doble església, altament inusual en l'Edat Mitjana. Un monjo grec, en Simeó, es va instal·lar. Després de la seva mort, 1035, va ser canonitzar i es va construir un santuari en el seu honor. Així la Porta Nigra va esdevenir una església doble. Avui encara es pot veure l'absis dels dos santuaris. El 1802 i 1804, Napoleó Bonaparte va destruir l'església i el santuari, el que va permetre restaurar l'aspecte de la construcció originaria romana.

Kaiserthermes. Les Termes Imperials de Trèveris

Kaiserthermes. Les Termes Imperials de Trèveris. Construïdes a inicis del segle IV, durant el regnat de Constatí I. Va ser el tercer major complex de termes del món romà. Actualment, molt reconstruïdes, tot i que encara mostren els dissenys originals. Els millors conservats han estat els murs de la piscina d'aigua calenta, el Caldarium i les Tepidarium.

Trier. Rheinisches Landes-Museum

Les Termes Imperials de Trèveris. Són a prop del Rheinisches Landes-Museum

Trier. Palau Electoral i el Jardí del Palau

Kurpalais. Palau Electoral. El Palau Electoral, construït el 1754-1761, és considerat un exemple de l'estil rococó. L'edifici de l'elector Johann Philipp von Wardeldorff va erigir-lo pel seu mestre d'obra en Johannes Seiz. El Jardí del Palau. Confrontat al Palau, va romandre sense acabar al segle 18. Posteriorment, al segle 19, aquesta àrea va ser utilitzada com a plaça d'armes. Tots els jardins van ser enjardinats en 1945-1947 i decorats amb reproduccions d'estàtues barroques dels tallers d'en Ferdinand Tietz. En els extrems laterals del palau existeix una muralla medieval amb una porta cap a la ciutat, la Kastilport.

Trier. Karl Marx

La casa de Karl Marx

Catedral de Trier

Catedral de Sant Pere i l'Església Liebfrauenkirche. Amb forma lapidària i amb unes vastes dimensions interiors (112,5 per 41 metres), la fan ser la més gran i antiga en el món occidental antic.

Trier. Interior Catedral

El seu disseny arquitectònic combina elements de cada un dels períodes clàssics, medieval i modern, però encara marcat pel disseny monumental del seu origen.

Trier. Catedral

Liebfrauenkirche (L'Església de la Nostra Senyora). És la primera església d'estil gòtic clàssic francès construït fora de França. Es va completar en només 30 anys (1235-1260). La part sud de la doble església romana de la catedral va ser enderrocada cap a 1200 i completament reemplaçada per aquesta església gòtica primerenca. Res per sobre de la superfície és romà, però hi ha extenses excavacions no obertes al públic per sota de l'església i diversos pilars gòtics a la part superior dels fonaments de les columnes romanes. La porta oest està decorada amb ornaments entallats i símbols iconogràfics. En el seu interior es conserven frescos del segle XV pintats en dotze columnes simbolitzant els apòstols.

Trier. Òrgue

L'òrgue

Trier. Catedral

Trier. Catedral

Com gran tresor, la catedral acull la túnica de Crist, només exposada en 18 oportunitats, l'última, en la pasqua de 2012.

Trier. Catedral

Catedral d'avui encara conté una secció central romana amb les parets originals aixecades a una alçada de 26 m. L'enorme fragment d'una columna de granit al costat de l'entrada a la Catedral és un altre indici de l'origen romà de l'edifici. Després de les destruccions en els segles cinquè i novè, el nucli restant es va ampliar mitjançant addicions romàniques. Avui, la Catedral, amb les seves tres criptes, el seu claustre, el tresor de la catedral i la Santa Capella, és una mostra de l'arquitectura i de les obres d'art de més de 1650 anys.

Més fotos en Google+