Temps lliure!
Viatges, festes, castellers, falcons, correfocs, diables...

Bremen és una ciutat del nord d'Alemanya famosa pel conte infantil dels germans Grimm

També coneguda pel seu respecte a la seva història i de les seves tradicions però amb els seus objectius posats en el futur i la modernitat. Bremen està situada al nord d'Alemanya, a uns 60 km del Mar del Nord, el cabalós riu Weser la travessa i amb la ciutat de Bremerhaven -un important port d'aigües profundes- formen un tot econòmic, històric i cultural. La seva història va ser molt convulsionada, fundada a principis de l'Edat Mitjana, va formar part i va ser expulsada alternativament de la Lliga Hanseàtica, va ser ocupada pels francesos sota l'imperi de Napoleó i pels britànics després de la Segona Guerra Mundial que van deixar el seu lloc als americans més tard.

Bremen

La Marktplatz. En la plaça es pot trobar la caixa d'estalvis amb façana de 1755, farmàcia de l'ajuntament i "Akzise" de 1595 (reconstruïda en 1830) i la casa d'Alemanya d'època anterior. 

Bremen-ajuntament 

Ajuntament. Edificat entre 1405 i 1410. Al segle XVII es va construir una façana de l'estil del Renaixement Weser. Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Bremen. L'estàtua d'en Roland 

Roland de Bremen. La estàtua de la llibertat de Bremenn. És des de 1404 símbol del dret i la llibertat i la més gran de Roland d'Alemanya. Patrimoni de la Humanitat.

Bremen. Schutting 

Schütting. La casa de comerç de Bremen és la seu de la Cambra de Comerç, construïda en 1537-1538 a l'estil dels edificis renaixentistes de Flandes.

 

Bremen. El conte dels germans Grimm

Els músics de Bremen. A la part oest de l'ajuntament es troba la representació més coneguda dels animals protagonistes del conte dels germans Grimm. L'escultura és de bronze de 1951 de l'artista en Gerhard Marcks. Són la representació dels famosos personatges: un ruc, un gos, un gat i un Gallo. Homenatge als germans Grimm i al reconeixement que fa al conte de Bremen com a terra de llibertat. No hem d'oblidar tocar la pota dreta del ruc i formular un desig.

p>Bremen. Barri Schnoor

El Barri Schnoor. El barri més antic de Bremen, les cases s'alineen enganxades l'una a les altres. Són dels segles XV i XVI.

Bremen. El Barri Schnoor

El Barri Schnoor. Les cases de color.

Bremen. Vaixell escola Deutschland

Vaixell escola Deutschland. Aquest gran vaixell en perfecte estat de conservació només es fa servir per celebrar festes i congressos.

Bremen. Catedral de St. Petri

La Catedral de St. Petri. És una església evangèlica-luterana amb més de 1200 anys d'història. En estil gòtic primerenc del segle XIII. Les criptes són les parts més antigues.

Més fotos en Google+