Temps lliure!
Viatges, festes, castellers, falcons, correfocs, diables...

Selon de Provença en occità, Salon de Provence en francès.

En la Regió de la Provença dels Alps, en el departament Boques du Rhône.

Abans de l'ocupació romana els seus habitants, els Salyens, treballaven en la ramaderia i en el comerç de la sal.

En el 125 aC els romans l'ocupen, dessequen els aiguamolls i funden un castrum que es converteix en parada i fonda fortificada sobre la via Aurèlia.

En l'època medieval forma part de Sacre Imperi Romà Germànic, el que explica que el castell construït en el lloc de l'antic castrum porti el nom de l'Empéri. Els emperadors deleguen el seu poder als arquebisbes d'Arle que es converteixen en els senyors de Selon. La ciutat perd una part de les seves llibertats i ha d'esperar l'any 1404 per obtenir el reconeixement oficial.

Al segle XII, ramaders i comerciants instal·lats al peu del castell es protegeixen edificant muralles i torres. Avui dia queden les Torres de la Vila Nova, del Rellotge i del Galagaspe.

El seu auge econòmic es produeix al segle XIX amb la indústria, s'implanten nombroses saboneries, comerços d'olis, sabons i cafè.

El 1918, Selon passa a denominar-se Salon de Provence. 

Salon de Provence. La Tour de l'Horloge

Salon de Provence. La Tour de l'Horloge

La Torre del Rellotge

Construït en el lloc de la porta nord de les muralles de la ciutat vella, la porta del rellotge marca el pas de la ciutat moderna a la ciutat vella. És del segle 17, l'ús d'una campana de Roland.

Un informe setmanal mostra cada dia de la setmana, depenent dels planetes, el Sol per al diumenge, la Lluna és el dilluns, març és el dimarts, Mercuri és el dimecres, Júpiter Dijous, Venus és el divendres, Saturn és el dissabte.

La Porta del Rellotge va ser completament renovat en la primavera de 2003. La Torre del Rellotge, el campanar i la campana estan classificat com monuments històrics.

La torre és coronada d'un campanar notable de ferro forjat.

Salon de Provence. Nostradamus

Miquèl de Nòstra Dama / Michel de Nostredame / Nostradamus. 1503-1566

Nostradamus, metge-astròleg del segle XVI, esperit brillant i científic, filòsof, poeta, visionari, que va ser visitat pels més grans de la seva època: Rabelais, Catherine de Médicis.

En 1547 Michel de Nostredamus s'instal·la a la ciutat i redacta allí les seves cèlebres "Les Propheties". També s'ha creat des del 1992 la casa-museu on va viure.

 

Salon de Provence. L'Eglise Saint-Michel

L'Església de Sant Miquel

Classificant Monument històric el 1983, ha estat construïda al segle XIII i presenta un estil de transició entre l'art romànic i el gòtic provençal. Disposa de dos campanars, dels quals un amb arcades, el segon va ser afegit al segle XV per rebre el rellotge de la ciutat. El pòrtic d'estil romanç és notable per la qualitat de les seves escultures.

Salon de Provence. Chateau de l'Emperi

El Castell de l'Empéri (l'Imperi)

El castell domina la ciutat antiga. És el castell medieval més gran de Provença, construït a partir del segle XII al segle XIII.

Va ser el lloc preferit de residència dels arquebisbes d'Arles, antany sota la sobirania feudal dels emperadors romans germànics, d'on prové el seu nom d'Empéri.

De la part medieval al primer pati, ocupat en un altre temps per un fossat de 7 metres de profunditat que justificava la presència d'un pont llevadís. Durant la Revolució Francesa, després de la mort de l'últim arquebisbe, el castell passa a ser propietat de la ciutat.

El terratrèmol de 1909 va danyar l'edifici, dues torres van ser destruïdes així com una part de les muralles. El castell conté una biblioteca i un museu.

Salon de Provence. La Patrouille de France

La Patrulla Acrobàtica de França en la Festa al Cel en la Mercè de Barcelona de 2010

La ciutat és la seu des de 1937 de la Base aèria 701, de l'Escola de l'Exèrcit de l'Aire des de 1938. També és la seu de la Patrulla Acrobàtica de França des del 1964.

Més fotos. Àlbum en Google+