Temps lliure!
Viatges, festes, castellers, falcons, correfocs, diables...

De la Porta satànica Sant Andreu surten i desfilen carrer avall els diables, les bèsties i els éssers diabòlics amb soroll, foc, pólvora i espurnes

Correfoc. Porta satànica Sant Andreu

Correfoc. Barcelona. Colla Percussió Poble-sec

Correfoc. Colla Percussió de Tabalers del Poble-sec.
Des de la Porta Satànica de Sant Andreu la Colla de Percussió dels Tabalers del Poble-sec es va encarregar de donar pas a la festa del Correfoc i marcar el moment en què s'obren les portes de l’infern.

Correfoc. Mercè 2013. Barcelona

Correfoc. Mercè 2013. Barcelona

Correfoc. Mercè 2013. Barcelona

Correfoc. Mercè 2013. Barcelona

Més fotos del Correfoc de Barcelona en la Mercè 2013

Tolc. La bèstia del Clot. Pertany a la Secció de Cultura de l’Orfeó Martinenc.
És una bèstia fantàstica alada que té 14 punts de foc i és arrossegada per dos portadors sobre 4 rodes pneumàtiques

Una mica d'història.
Tot i que les bèsties que hi participen tenen una llarga tradició, el Correfoc pròpiament dit va néixer el 1979 i va ser, en el seu origen, una Mostra de Bèsties Fantàstiques en què participaven bàsicament grups catalans de fora de Barcelona.
L’espectacle, amb antecedents en tradicions com el ball de diables que ja es ballava al segle XIV, va ser rebatejat amb el nom de Correfoc i es va convertir en un èxit immediat que ha acabat definint la festa de la Mercè.
Les colles de diables acompanyen en Llucifer, la Diablessa, el Diable Gros i totes les bèsties de foc del bestiari barceloní, entre les quals hi ha la Víbria, la Mulassa, el Sagresaure, el Tolc, en Gaudiamus i moltes figures més.