Rugbi
Reglaments, competicions...

Importat victòria de l'USAP en el camp dels Toulosains

Stade Toulousain Tolosa USAP

Si fa 5 mesos en l'anada del partit, a Barcelona, l'USAP va guanyar per 34 a 20. Aquest cop, en partit de tornada, 15 de febrer, en l'Estadi Ernest Wallon de Tolosa, ha fet el mateix, guanyar. Aquest cop per un ajustat 18 a 19. 

Els cops de càstig, sens dubte, han estat els protagonistes principals del match.
Entre McAlister i Hook, amb més encerts per un que per l'altre i gràcies a l'assaig d'Hume a 10 minuts del final, els catalans s'han portat una victòria que té una gran importància, a més d'històrica.

Important, pels punts evidentment i perquè és la primera victòria exterior després de 18 partits. Història perquè feia 31 anys que no guanyaven al Tolosa en el seu camp.

Més efemèrides, aquest partit és el 1.000 viscut per l'entrenador dels Toulosains, Guy Noves, tant com jugador, gerent i entrenador.

Si el jugador de l'USAP, James Hook, vol estar en un equip que jugui campionats europeus, la seva pròpia actuació se l'hauria de repensar. L'equip és la suma dels seus jugadors.
No pot ser que fallés dos cops de càstig seguits, que pujats en el marcador, hagués suposat per l'USAP estar amb empat o per davant dels Toulosains.
La importància de no errar aquests cops de càstig, que a primera vista semblen fàcils..., radica en que un gran McAlister, m'agrada molt aquest jugador, encertat en tots els seus cops de càstig, hagués també encertat en l'últim a falta de 4 minuts del final, el resultat hagués estat un altre.

Aquí està detallada la consecució dels punts:
McAlister. Cop de càstig: 3-0
McAlister. Cop de càstig: 6-0
Hook. Cop de càstig: 6-3
McAlister. Cop de càstig: 9-3
Hook. Cop de càstig: 9-6
McAlister. Cop de càstig: 12-6
McAlister. Cop de càstig: 15-6
Hook. Cop de càstig: 15-9
Hook. Cop de càstig: 15-12
McAlister. Cop de càstig: 18-12
Hume. Assaig: 18-17
Hook. Transformació de l'assaig: 18-19

Errades:
Hook. Cop de càstig: 2. Perduts 6 punts
McAlister. Cop de càstig: 1. Perduts 3 punts

I ara a esperar que el proper dia 5 d'abril on es tornaran a veure, a partit únic, en l'estadi Aimé Giral de l'USAP, per la classificació a semi de la competició europea de l'Amlin Challenge Cup, sigui propici per als de Sang i Or!

Visca l'USAP! Sempre endavant!