Rugbi
Reglaments, competicions...

A més de reglaments, horaris, estadístiques... una altra manera de conèixer aquest Mundial és a través de la indumentària dels equips.

Anglaterra

Sense novetats en la samarreta blanca del XV de la Rosa. És, precisament en l'emblema, en la rosa amb efecte òptic en 3D on trobem el detall. L'alternativa torna a ser vermella amb els mateixos detalls.

Anglaterra - RWC2015

Anglaterra - RWC2015

En aquest vídeo promocional es veu l'efecte 3D de la rosa

Argentina

Els "Pumas" tornen a porta les franges horitzontals amb el seu color tradicional. La més agosarada és la samarreta alternativa. Amb transició de blau marí cap a blau cel, acabada amb un estampat referent a les taques del felí yaguareté emblema dels argentins i no pas és el puma com es va ser confós l'escut en la seva gira per Sud-àfrica en els anys 60. Segons un periodista sud-àfrica, els argentins havien de tenir un sobrenom i com no en sabien pronunciar yaguareté els van bategar com a pumas, per la semblança entre els dos felins.

Argentina / Los Pumas - RWC2015

 

Austràlia 

Els Wallabies presenten com a novetat els 70 grams menys de pes que les seves versions anteriors (el mateix passa amb la dels Springboks).

Austràlia / Wallabies - RWC2015

Austràlia Wallabies - RWC2015

 

Canadà

Vermella i blanca, primera i segona equipació en el XV canadenc.

Canadà - RWC2015

 

Escòcia

Estil clàssic per al XV del Card. El coll de solapa i el típic tartà escocès són els protagonistes tant a la samarreta titular com a l'alternativa blanca. El tartà està present als costats de la samarreta i l'interior del coll.

Escòcia - RWC2015

Vídeo promocional d'Escòcia

 

Fiji

Primera equipació amb la tradicional de color blanc i l'alternativa amb en un degradat del negre al blanc.

Fiji - RWC2015

 

França

El XV del Gall ha optat per adaptar la samarreta que han estat utilitzant des del passat mes de novembre. Però no és pas la mateixa de les Sis Nacions d'enguany. Les bandes de color blau fosc a les mànigues en record de l'equip de la Copa Mundial de 1995 segueixen sent, igual que el to més clar de blau. Les ratlles a l'espatlla s'han eliminat i s'ha canviat de lloc l'escut del patrocinador i s'ha afegit el del mundial. La segona equipació és en vermell. 

França / XVdeFrance - RWC2015

França / XVdeFrance - RWC2015 

Per cert, a la samarreta hi ha inscrit: "Le rugby est une deuxième peau..." "Les rubans de la mémoire sont le centre de nos origines, et le dèpart de toutes les espèrances. Chaque individu a una expèrience unique qui s'inscrit dans une communouté. L'histoire mème de ces communautes est la memoire d'una nation", algo així com "El rugbi és una segona pell..." "Les cintes de la memòria són al centre dels nostres orígens i l'inici de tota esperança. Cada individu té una experiència única que forma part de la nostra comunitat i la història d'aquestes comunitats és la memòria d'una nació". Signats per l'extercera línia internacional Jean-Pierre Rives, convertit en escultor.

 

Gal·les

El XV dels Dracs vestiran com a primera equipació la clàssica vermella i serà en negre l'alternativa. Les samarretes porten vius en daurat i vermell fosc en coll i mànigues.

Gal·les - RWC2015

Gal·les - RWC2015

 

Geòrgia

"The Lelos" (Lelo, un esport tradicional georgiana amb fortes similituds amb el rugbi) han fet la presentació a 18 dies del començament del mundial. Les clàssiques negra i vermella i vermella i blanca les opcions dels georgians. El logotip de la Federació de Geòrgia el 'Borjgali', vell símbol del Caucas, una creu giratòria que representa l'eternitat de la vida.

Geòrgia - RWC2015

 

georgia2

 

Irlanda

La samarreta titular del XV del Trebol manté el clàssic verd. Per l'alternatiu, els Irish Rugby, han optat el color negre amb les mànigues verdes i detalls d'aquest color a l'espatlla.

Irlanda - RWC2015

Irlanda - RWC2015

Irlanda - RWC2015

 

Itàlia

L'"Azzurri" amb la clàssica samarreta blava.

Itàlia / Azzurra - RWC2015

Itàlia / Azzurra - RWC2015

 

Japó

La nova samarreta nipona manté les seves clàssiques franges vermelloses. La segona el mateix, però en blau i negra.

Japó - RWC2015

Japó - RWC2015

 

Namíbia

La primera samarreta del XV de Namíbia és blava amb detalls en blanc i vermell al voltant del coll i al llarg de les costures de les espatlles i els braços. La característica més distintiva de la samarreta és la forma pronunciada en "v" del coll. L'alternativa és en vermell amb els mateixsos detalls i color blau en les espatlles.

Namíbia - RWC2015

Namíbia - RWC2015

 

Nova Zelanda

Els "All Blacks" retornen als orígens de l'any 1905 que van tornar al seu país després d'una llarga gira per França, Gran Bretanya i els Estats Units.

Nova Zelanda / AllBlacks - RWC2015

 

Romania

Cridaners dissenys per al XV de Romania. Adorns típics del país en les dues samarretes, la primera groga i la segona en blanca.

Romania - RWC2015

 

Samoa

Es mantenen tant el clàssic blau de la samarreta titular com el blanc de l'alternativa amb dibuixos de motius típics.

Samoa - RWC2015

 

Sud-àfrica

Els Springboks presenten, igual que els Wallabies, com a novetat els 70 grams menys de pes que les seves versions anteriors. Hi ha el descontentament d'alguns aficionats per la pèrdua de la gasela en l'escut, present només en una màniga. En el seu lloc està la flor Protea, l'escut que les autoritats del país han impulsat com a imatge unificadora per a tots els esports nacionals i manera d'oblidar el passat de segregació racial.

Sud-àfrica / Springboks - RWC2015

Sud-àfrica / Springboks - RWC2015

 

Tonga

En comparació d'altres aquesta samarreta de Tonga és molt austera en detalls tribals, només els trobem a les mànigues.

Tonga - RWC2015

 

Uruguai

"Los Teros" en blau i franges negres.

Uruguai / Los Teros - RWC2015

 

USA

Samarretes sòbries sent la titular en blau i l'alternativa en blanc. Colors del XV de les Àligues dels Estats Units amb el detall de les estrelles de la bandera nacional al pit de la blava.

USA- RWC2015

Més articles...

Copa del Món Rugbi XV 2015

Copa del Món Rugbi XV 2015. Numismàtica