Rugbi en imatges
Fotos partits, estadis

Enllaç Àlbum Estadi Charles Mathon, Oyonnax Rugby

Estadi Charles Mathon, Oyonnax Rugby

Amb els anys i les divisions, l'USO (Union Sportive Oyonnaxienne) ha adaptat el seu estadi per al rugbi professional. L'arribada a la PRO D2, fa deu anys, es va ampliar l'estadi, amb la il·luminació, l'extensió de la tribuna Ponceurs, la construcció d'una Casa del Club d'una superfície de 800 m² i un edifici dedicat al centre de formació.

Estadi Charles Mathon, Oyonnax Rugby

L'accés al TOP 14 va portar l'estadi Charles Mathon a una nova dimensió. La capacitat de l'estadi passa de 8.670 places fins a 11.400.

La tribuna Ponceurs va ser totalment renovada en 2011 per passar a tenir una capacitat de 3.700 places de seients.

En 2013 la reconstrucció de la tribuna Mathon va augmentar la seva capacitat de 640 a 1.720 seients, incloent-hi un espai amb més de 300 seients i una àrea de premsa de TV Canal Plus al pis superior.

Estadi Charles Mathon, Oyonnax Rugby

L'any 2014 es va construir una ampliació de 500 seients, un espai per a 72 persones i un saló panoràmic de fins a 100 persones al costat de Mathon Sud. La tribuna South En-Go, construïda en la temporada 2013/2014, es troba darrere dels pals del sud i té capacitat per a 2.000 espectadors.

La tribuna En-but nord va ser creada a la temporada baixa 2015/2016 darrere dels pals nord i va permetre ampliar a 1.000 espectadors.

En la temporada 2016/2017, la tribuna En-But North va desaparèixer, i la capacitat de la tribuna En-But South es va duplicar per donar cabuda a 4.000 espectadors, cosa que va elevar el nombre de seients a l'estadi a 10.000.

Estadi Charles Mathon, Oyonnax Rugby

El terreny de joc

L'any 2013, el camp, a causa de la construcció de la nova tribuna de Mathon, es va apropar a la tribuna de Ponceurs, i es va suprimir la pista esportiva per ser substituïda per gespa sintètica.

Un passamà s'estén a terra, i tres zones estan disposades a les cantonades per seguir els jocs de peu.

Estadi Charles Mathon, Oyonnax Rugby

El 2014, la gespa va ser rehabilitada i es va instal·lar un sistema lliure de gelades.

L'any 2015, l'USO Rugby es va convertir en el primer club de rugbi del TOP 14 en tenir un terreny de joc amb gespa sintètica.

Qui va ser Charles Mathon?

Estadi Charles Mathon, Oyonnax Rugby

Nascut el 1905 a Oyonnax, Charles Mathon va dedicar la majoria de la seva joventut a l'esport que estimava tant: el rugbi.

Va practicar aquest esport amb els "vermell i negre" fins als vint anys abans d'ingressar a Bourg en Bresse. La seva estada amb els nostres veïns Bressans va ser de curta durada, ja que va tornar a fer els bons dies del rugbi Oyonnaxien dos anys després de la seva sortida. Va ser llavors quan va començar la seva formidable carrera en el primer equip. Charles Mathon va acabar la seva carrera amb una reconversió al rugbi al XIII abans de morir durant la segona guerra mundial. En vista de la seva notorietat, la ciutat d'Oyonnax va decidir que l'estadi de la ciutat portaria el seu nom.

Estadi Charles Mathon, Oyonnax Rugby 

Enllaç Àlbum Estadi Charles Mathon, Oyonnax Rugby