Rugbi en imatges
Fotos partits, estadis

Enllaç Àlbum Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium. Irlanda

Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium

El Lansdowne Road Stadium és, com molts encara ens agrada dir-li, ara per imperatiu publicitari i després de la seva reconstrucció, l'Aviva Stadium.

L'Aviva és l'estadi seu de l'Irish Rugby Football Union (IRFU) i de la Football Association of Ireland (FAI).

Considerat l'estadi esportiu més antic d'Europa havia acollit grans esdeveniments esportius i certàmens d'atletisme de nivell mundial. Actualment a més de rugbi i futbol, passa per l'estadi concerts de música, partits de futbol americà, etc.

Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium

Lansdowne Road Stadium

La creació de l'estadi Lansdowne Road va ser una idea d'en Henry William Dunlop, un jove i destacat atleta que volia construir un recinte esportiu per a tots els esports. Aquí va organitzar el primer Campionat d'Irlanda.

Tal com volia en Dunlop, l'estadi original de Lansdowne Road va ser un lloc de múltiples esports: pista per a l'atletisme, camp de cricket, de croquet, de llançaments i instal·lacions per a tir amb arc i tenis i també per a la pràctica del futbol. El primer esport a utilitzar les instal·lacions d'aquest espai va ser l'atletisme en 1872.

En l'apartat rugbi, el primer partit jugat va estar un interprovincial entre el Leinster i l'Ulster al desembre de 1876. Dos anys més tard, 1878, Lansdowne Road Stadium va ser seu del primer partit internacional de rugbi, Irlanda vs Anglaterra.

Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium

L'any 1900 la IRFU va assegurar l'arrendament de Lansdowne Road del Pembroke Estate. En aquell moment es va planificar el canvi d'orientació de l'estadi per Nord / Sud, quan originalment s'havia corregut com d'Est a Oest. La primera pedra es va posar el 1908.

Mentre Dunlop havia concebut Lansdowne com un lloc de diversos esports aviat es va convertir en sinònim de rugbi, encara que fins i tot en la dècada de 1950 el medallista d'or olímpic Ronnie Delany va córrer en una reunió internacional d'atletisme.

La part més moderna de l'estadi, l'Est, va ser construïda el 1983.

En la dècada de 1980 l'equip de futbol irlandès també va fer de Lansdowne Road casa seva i el primer partit de futbol a l'estadi va tenir lloc el 1971, quan va jugar Irlanda i Itàlia en un amistós.

Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium

L'Aviva Stadium va reobrir les seves portes el 14 de maig de 2010, amb una capacitat de 51.700 espectadors, el centre està totalment tancat gràcies a la seva forma continuada i curvilínia.

LansdownLansdowne Road Stadium. Aviva Stadium

Visita guiada
Es pot visitar l'Aviva Stradium amb visita guiada. El recorregut, d'uns 60 minuts, inclou, per exemple, la visita a les sales del vestidor, sortida a l'estadi pel túnel de jugadors (amb aplaudiments inclosos!), estar-se a la sala de premsa i fer-se una foto així com si fóssim un jugador o el mateix entrenador.

Una curiositat dita pel guia, els seguidors dels dos equips en un matx de futbol seuen separats mentre que en el rugbi estan barrejats.

Important dada, el recorregut és totalment adaptat per a persones amb problemes de mobilitat.

Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium

Pòsters de records de partits històrics. Final Leinster 20-12 Ulster. El vídeo de l'autopassada que feta per Brian O'Driscoll ha estat vista per més d'1,3 milions de vegades per YouTube.

Semifinal de la Heineken Cup: El Munster va guanyar per 30 a 6 al Leinster i va guanyar el torneig amb una victòria sobre Biarritz a Cardiff el mes següent.

Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium

Vestuaris dels locals en l'Aviva Stadium. En vitrines hi ha samarretes de rugbi i futbol i d'altres objectes.

Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium

En l'Aviva Stadium està aquesta sala on són presents tots els records dels esports que han passat per l'estadi.

De rugbi, trobem uns quants. La final Heineken Cup, Clermont Auvergne vs RC Toulon (18-5-2013). Semifinal Heineken Cup, Leinster vs Stade Toulousain, (30-4-2011). Quarts de final Heineken Cup Leinster vs Leicester Tigers (9-4-2011). Semifinal Heineken Cup Ulster Rugby vs Edinburgh Rugby (28-4-2012).

Enllaç Àlbum Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium. Irlanda

 

Irlanda vs Nova Zelanda. 25 de novembre de 1905

En una sala annexa als vestuaris trobem aquesta foto: L'equip de Nova Zelanda Touring Party 1905-06 van ser coneguts com "The Originals".

Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium. Foto dels All Blacks, coneguts simplement com "The Originals"

Els All Blacks, coneguts simplement com "The Originals", van ser el primer equip de la New Zealand National Rugby Union de gira fora del seu continent.
Van recórrer les Illes Britàniques, França i els Estats Units amb una durada de més de sis mesos, de setembre de 1905 a febrer de 1906. Van disputar 35 partits i només van perdre 1.

El seu primer partit va ser contra Devon el 16 de setembre 1905 que van vèncer per 55 a 4. Tal va ser la sorpresa que alguns diaris impresos a Gran Bretanya van escriure que Devon havia anotat els 55 punts i no pas els All Blacks.

The Originals van guanyar a tots els equips anglesos incloent una victòria per 16 a 3 sobre English County Champions Durham, i una victòria per 32 a 0 sobre Blackheath. Van derrotar a Escòcia, Irlanda i Anglaterra. La victòria més ajustada va ser per 12 a 7 sobre Escòcia. L'única derrota de la gira de l'equip va ser per 3 a 0 davant de Gal·les a Cardiff Arms Park.

L'arribada a Irlanda va marcar un retorn a casa per al capità Dava Gallaher, que va néixer al comtat de Donegal. Milers de persones esperaven els All Blacks quan van arribar a Dublín en tren des de Belfast, on havien arribat des d'Escòcia. El dijous abans del partit, tots dos equips plegats van assistir al teatre, asseguts alternativament! Un tercer temps abans del partit!

 

Una llambregada a l'Aviva Stadium. Lansdowne Road

Enllaç Àlbum Lansdowne Road Stadium. Aviva Stadium. Irlanda